the end of summer

när jag var liten älskade jag vinter. eller liten, jag har väl egentligen alltid älskar vintern. men inte nu längre. sen nåt år tillbaka älskar jag istället våren. alla känslor kommer tillbaka, och man slipper att känna sej ful och klumpig med ton av kläder på sej. men efter våren kommer sommaren. och ni som verkligen känner mej vet att jag verkligen hatar sommaren. vissa anser att det är omöjligt att hata sommar, men det gör jag inte. det är helt möjligt. visst, det är ju skönt med lov, men bara i sisådär 2 veckor, sen suger det. men jag vet att det är för att skolan tar slut, och det betyder att jag inte har några som helst rutiner och då får mitt liv helt enkelt inte nån mening på samma sätt. jag måste ha tider att passa och något att göra, annars försvinner jag i mina tankar om vad som är viktigt. mitt liv utgår från att titta på tv och umgås med mina vänner. typ. men det har man ofta inte på sommaren. plus att mina föräldrar tvingar mej att vara ute, för jag måste vara i solen. solen ger d-vitamin, som jag behöver för at klara mej genom vintern utan nya depressioner. men om man hatar att vara ute, för man blir så jävla fort rastlös, är det värt det då? varje vår tänker jag att nu ska jag klara av en sommar utan att må piss. och varje sommar misslyckas jag. de flesta blir nedstämda under den mörka tiden, dvs vintern. jag blir nedstämd under den ljusa tiden, så är det helt enkelt. men det är inte så enkelt att acceptera det. jag försöker att hitta på roliga saker, men jag tappar lusten och orken. och när de flesta då har vilat ut sej när skolan börjar igen, då mår jag som sämst efter att ha behövt traggla med mörka tankar under lovet. då kanske ni förstår varför jag hatar sommaren. och gör ni inte det får ni acceptera det ändå. förra sommaren var nog ett av de sämsta somrarna på länge. jag hatade både mej själv och min omgivning och jag visste inte vad jag skulle göra. jag blir som en helt ny människa på sommaren. därför är det med skräck jag ser framåt mot sommarlovet.


för kärlekens skull

kände mej bara tvungen att dela med mej av dem alldeles underbara ord som sägs i boken om ted gärdestad.
har ännu inte hunnit läsa i den, men jag har bläddrat igenom den, och läst inledningen. redan där förstår jag att detta kommer att bli en av mina få favoritböcker. jag har också kommit fram till att ted är en förebild för mej. det är inte bara hans musik som får mej att flyga iväg upp bland molnen, utan hela honom. jag hoppas, och jag tror, att denna boken kommer att styrka det ännu mer. njut.


"sanningen om mig själv är som min egen skugga. den går inte att fånga, men på den plats ljus och mörker möts ska jag finna sanningen om mig själv."

/ted gärdestad

"det finns tid till att leva,
det finns tid till att dö,
det finns tid till att så
ett livsdugligt frö.
men den tid vi behöver
för att livet ska gro,
den stannar vid spannet
på livslustens bro.
där nere finns djupet,
här uppe finns jag,
kanske jag hoppar
i morgon, i dag."

/kenneth gärdestad

"det gör ont,
ont att berätta,
ont att inte berätta
."

/kenneth gärdestad

någonstans finns det tro
någonstans finns det hopp
någonstans finns det kärlek

men säg mej, var finns någonstans?

det var ditt livs fråga.

/per ragnar



no one ever said it would be this hard

ännu en dag i mitt liv har passerat. det har idag varit en sån där dag då man bara sitter och tänker och inte gör så mycket mer. men ibland behöver man såna dagar. har sett på flera avsnitt av OC och jag har verkligen njutit! jag har även varit ute och gått med pappa i en timme vi gick runt här i skåre och tittade på lite nybyggda hus och så. det är lite konstigt, vi gick runt på områden jag aldrig varit på. mycket strange. trodde jag kunde alla gropar och svängar i skåre, men där hade jag tydligen fel. men det var i alla fall riktigt skönt att få lite luft i det vackra vädret. för en gångs skull vill jag faktiskt inte tillbaka till skolan, som jag brukar vilja efter några dagar på lovet. visst, jag saknar mina vänner, men det är ändå mycket skönare att bara få vara hemma och göra det jag tycker om; vara med vänner, umgås med familjen, och titta på OC ! xD

oh, let's go back to the start

har precis kommit hem från ännu en bandymatch, denna gång första kvalmatchen och nu mot gripen/trollhättan. efter en riktigt spännande match, och hett temperamente hos många, gick gripen segrande ur matchen med 4-3. tror att det var den mest spännande, underhållande och roligaste match jag varit på på länge :) men det var s´nd att vi inte vann, det hade vi behövt. men det är bara att kämpa på.

idag såg jag och ida-bruden på film, "nära och kära". riktigt rolig film och en väldigt snygg skådespelare dessutom i den :) sen satte jag mej och tittade på några avsnitt av OC, som hanna så snällt lämnade tillbaka igår :) när livet känns lite tråkigt finns det inget som piggar upp en så bra som OC gör. jag svävar in i deras värld och jag glömmer totalt bort allt runtomkring. en riktigt härlig känsla.

har börjat få såna där känslor som loven brukar bringa mej. känslan av skolan och allt plugg börjar sakta men säkert infinna sej. men jag ska försöka att inte tänka på det, jag ska leva i nuet. jag vet att det låter klyshigt, men så är det faktiskt. jag måste lära mej att slappna av helt och hållet, och därför ska jag htta på roliga saker som jag kan minnas tillbaka poch få positiva vibbar från. och än så länge har det funkat eftersom jag träffat mina vänner, och de får mej alltid på bra humör. resterande dagar ska jag försöka att sova länge och ta tag i dagen när den börjar. annars blir det att jag sitter och slöar framför tv:n hela dagen. så imorgon är det OC som gäller, och sen får jag se vad som händer. ska se klart säsong 3 som jag har ganska många avsnitt kvar av, men det jag längtar efter är säsong 2 som jag ska se efter. kommer nästan inte ihåg något, så det ska bli riktigt kul. fast, det är klart, inget slår första säsongen! xD

look at the stars, look how they shine for you

i kväll hade jag, hanna och levin filmkväll, riktigt fun! ida skulle också varit med, men hon skulle på träning. träffar henne förhoppningsvis imorn istället :) har kommit fram till att man inte klarar sig länge utan vänner, och jag är jätteglad att jag har dem fantastiska vänner som jag har! dem är mitt allt, och jag kommer aldrig att glömma allt de gjort för mej.

idag lekte jag och hanna med en plastpåse. kanske inte låter speciellt kul, men det var det. in fact, det var länge sen jag hade så skoj. sen så bröt jag ut i skratt när hanna skulle härma rösten från röstbrevlådan, och istället råkade säga bröstbrevlådan! hahah xD

efter att mina vänner svikit mej, satte jag mej vid min kära synt och komponerade ihop en låt (eller försöket till en låt i alla fall). det var riktigt länge sedan jag gjort det senast, så det var kul att hitta tillbaka igen, även om jag aldrig blir riktigt nöjd.

satt även och klinkade lite coldplay på synten, vilket aldrig är fel. coldplay är verkligen mitt favorutband, men inte långt efter kommer imogen heap. jag har kommit fram till att det är för att jag lyssnade mycket på dem när jag mådde som sämst, och de har fått mej att minnas allt som hände, men samtidigt fått mej att mova on. det är svårt att förklara, men musik kan betyda så oerhört mycket för en person, och för mej har musiken varit en räddande ängel.


i wrote a song for you


för millans skulle kommer nu björn gustafssons vackra sång från melodifestivalen i lördags...han tappar bort sig lite i slutet, så där har jag bara gjort några streck :) enjoy!


Du är en blick och den är mörk och den är varm, och jag vill dansa med din midja i min famn.

Du är doften av viol, du är restskatten från fjol.

Du är en helt fantastisk tjej, du är beagles och Leila K.

Du är glad och elegant, du är laktosintolerant.

Du är strösslet på en glass, du är det roliga i hasch.

Jag kan diska, laga mat, va i tid och aldrig sen, och jag tycker det är jättekul att lyssna på problem.

Du är en doft, du är ett ljud, du är en färg, denna sången är till dig Carina Berg.

Carina jag tror vi två passar bra ihop, häng med mig hem till Götet och gör slut med Kristian Luuk.

Carina du är elden på min fantasi, du är brödet man vill lägga korven i.

Du är hej och skepp och hoj, du är sodastreamad oboy.

Du är allt en man kan få, du är bättre än Die Hard 2.

Du är Jane och jag är Tarzan, gör slut med han från Hassan.

Du är vacker och unik, min pappa är rik.

Jag har tre meter i tak, och lakan utav sammet, du kan ta mitt nummer av Kristian efter programmet.

Carina Berg mitt hjärta slår så hårt för dig, så göt slut med Kristian Luuk, bli ihop med mig.

Carina låt oss vandra natten vidare, dansa nakna tillsammans i en vattenspridare.

Carina jag står chanslös, jag är evigt din, ----------- ganska lätt till plockepinn.

---------- om du tänker om, på 27[email protected]

jag vet att vi skulle passa bra ihop, så kom igen Carina, gör slut med Kristian Luuk!


tell me your secrets

snark. idag vaknade jag klockan 7 (!), för min underbara syster var absolut tvungen att tänka lampan alldeles utanför mn dörr, trots att jag varnat henne minst 100 gånger. hämnden är ljuv. men som tur var kunde jag somna om tills mamma väckte mej vid 10 och frågade om jg skulle med till bergvik. så upp ur sängen for jag :) och tur var det att jag följde med, för väl dör hittade jag en bok om ted gärdestad som jag velat ha jättelänge nu. så nu är jag glad igen :) ska leka med ida sen, vilket jag inte gjort på år och dar känns det som. riktigt skönt att vara pigg och frisk igen, så nu har jag precis mumsat i mig en kexchoklad - anna är tillbaka! xD

waiting on the world to change

då var ännu en dag över. idag har jag mått lite bätte, även om jag fortfarande inte har någon energi eftersom jag knappt fått i mej någonting. men imorn ska jag allt hitta på nåt. inte sitta hemma och slappa. jag ska umgås med mina underbara vänner, som jag inte fått träffa på några dagar nu. det är inte förens man inte får träffa de man älskar som man förstår hur mycket de verkligen betyder och hur de påverkar ens liv. men det känns konstigt nog lite skönt att bara fått vara hemma och ta det lugnt, men nu vill jag hitta på saker men mina vänner. behöver få komma ut och ha lite roligt, livat och lajbans :) (annars vill jag inte vara med). jag brukar ju må dåligt under loven för det är då jag har tid att tänka. och tänka är en av de saker jag älskar, men samtidigt hatar. men än så länge har det gått bra med den biten, har inte haft krafter att överhuvud taget göra något som kräver om bara så lite som en smula energi. fast idag pallrade jag mej faktiskt ut för en promenad med pappa, vilket var mucho uppfriskande. även om jag var trött efteråt. jag tror att jag mognat lite från mina gamla vanor och tankar, och nu ser jag snart framåt. jag kan inte säga att jag gör det med glädje, för det gör jag inte. men nu ser jag inte på det med sorg heller, jag klarar det. klarade jag av två år med ensamhet inombords och två år med hat mot mej själv, då klarar jag det här också. det viktiga är bara att jag har modet, och det har jag haft förut. men det är inte så bara...

do you ever feel like breaking down?

jag hatar att vara sjuk. speciellt när det gäller magsjuka. inga vänner att leka med, ingen god mat, ingen kraft att hitta på nåt vettigt, inget snacks och ingen glass. hoppas verkligen att jag inte får återfall inte, så jag kanske kan få lite glass imorn. tror jag blir galen snart om jag inte få socker i mej, har nog aldrig ätit så här lite. sen så känner jag att jag måste få sova ut nu, vaknade vid halv 2 inatt, och somnade inte förens vid halv 4, så jag behöver sova! och det jobbiga med mej när jag mår piss är att jag inte kan sova, det är alltid så när jag är sjuk. jag kan aldrig sova då. så jag hoppas att det blir bättre så jag kan få min skönhetssömn innan lovet är över. dag har jag faktiskt inte gjort ett dugg. sett på några filmer, och sen bara suttit och inte gjort nånting, vilket suger eftersom jag hatar att vara rastlös. men imorn får jag att ta och hitta på nåt. hade tänkt att jag skulle tona håret under lovet, men jag vet inte om jag orkar ta tag i det, i alla fall inte imorn. men mitt mål med morgondagen är att komma utanför dörren och få lite frisk luft som den kallas. men om jag känner mej själv rätt (och det gör jag) så hamnar jag framför tv:n igen.

satte mej igår och lyssnade på lite coldplay låter som jag upptäckte. en som jag fastnade direkt för, och som jag spelat i repeat sen dess, är the scientist. riktigt bra låt, men framför allt (det viktigaste), en grymt bra text! och texter är något som coldplay äger på, om du frågar mej.

nobody said it was easy

som sagt, jag blir alltid sjuk under loven. varför bryta den trenden? jag har magsjuka, jippie. så nu blir jag isolerad här hemma i nån dag, jättekul verkligen. jag får väl knarka filmer. när man är förkyld finns det ju i alla fall botemdel man kan ta för att underlätta vardagen, men va fan ska man ta mot magsjuka? mitt botemedel blir filmer, vila och kanske en och annan glass (om man nu får äta det vill säga).

when you try your best, but you don't succeed

jag har länge funderat över att skriva vad jag nu tänker skriva, men inte vetat hur jag ska förklara mej. Jag får ibland känslan av att folk tror att jag bara ger upp tex skolan, för att jag inte orkar engagera mej eller för att jag helt enkelt är för lat. Det stämmer till viss del men framför allt finns det en annan orsak till att jag inte har någon energi kvar. I högstadiet tappade jag, som ni kanske vet, lusten till livet och just då ville jag inget hellre än att dö. Nu tycker ni kanske att det är dumt av mej att skriva det, men det behövs om ni ska förstå. Sedan dess har jag försökt att glömma allt som hände och jag försöker varje dag att inte tänka på det. Ibland lyckas jag, och ibland inte. Förra bloggen som jag hade på lunar (jag vet, mobbad) var väldigt deprimerande stundvis, men jag behövde helt enkelt skriva av mej ibland. Det var endast tre personer som var tillåtna att se vad jag skrivit, och det var de enda personerna jag kunde berätta allt för. Jag har alltid haft svårt att prata om mina känslor och det var delvis därför jag startade den bloggen. När jag för nån månad sedan slutade med det, eftersom de tre personerna inte längre ville ha någon lunar, bestämde jag mej för att starta denna blogg. Jag behöver helt enkelt skriva, annars kommer inte mina känslor ut, och det måste de göra. Jag tänker ofta tillbaka på min jobbiga tid och frågar mej själv varför det kunde bli som det blev. Jag kom ju såklart inte fram till några svar, så jag försöker att inte fråga mej det längre. Det ger bara bekymmer att gå runt att tänka på det. Men ibland kommer det tankar tillbaka som är förbjudna, men jag tror att dem ändå på nåt sätt är viktiga för mej. Jag kan inte bara glömma bort allt som hände, men det gäller att se till så det inte händer igen, och det tycker jag att jag har lyckats bra med. Jag har beslutat mej för att denna blogg ska bli en nystart i mitt liv, en glad blogg, men samtidigt tänker jag inte ljuga om jag mår piss, då tänker jag berätta det. Sist måste jag faktiskt berömma mej själv för att jag lyckats hålla mej borta från de förbjudna tankarna och klarat av att leva ett så kallat normalt liv. Det har inte varit lätt, men jag minns det idag som en tid som jag lärde mej något om, och som jag aldrig, nånsin, vill tillbaka till.


För mej tar det energi bara att hålla mej över ytan, och ibland finns det då tyvärr inte någon energi kvar till att göra andra saker, som tycks vara viktiga för andra. För mej är det viktiga att hålla mej frisk och att inte falla tillbaka i gamla fotspår. En vis person sa till mej en gång att det viktiga inte är skolan, det är hälsan. Och det är faktiskt så jag försöker leva mitt liv just nu. För mej är inte skolan och det jobbiga det viktiga, för mej är livet det viktiga. Eftersom jag missade många år då jag hade annat för mej, känns det nu viktigt att jag tar vara på livet, nu när jag verkligen vill leva det. Njut av livet, det går inte i repris.


drömkåken

satt alldeles nyss och såg på film, drömkåken, som är en av mina absoluta favoritfilmer. det har den alltid varit.
mamma och pappa säger att jag brukade kalla den filmen för familjefilmen (när jag var liten) och att det tydligen var min favoritfilm då.
det är en sån bra blandning mellan komik och tragedi, och den är så himla rolig om du frågar mej.
sedan så är det ju även väldigt bra skådespelare med och man hinner liksom aldrig tröttna på filmen.
och musiken är så vacker. jag tror att den filmen kommer att finnas med mej, både på insidan och utanför, för alltid.
för så bra är den verkligen och det kommer den alltid att vara! xD

i never ment to tear your world apart

idag är en sån där dag som jag inte riktigt kan bestämma mej för om jag älskar eller hatar. jag älskar det faktum att jag inte har något att plugga på, och att det faktiskt snart är lov. det jag hatar är att vara så jävla rastlös som jag är. när jag inte har något att plugga på har jag ingen ork till att göra något alls, vet att det låter helt sjukt. men så är det. ibland känns det konstigt nog bättre om jag har något som jag måste göra, annars blir jag bara sittandes utan att få något gjort. sen jag kom hem har bara sett på inspelade program från igår, och nyss tog jag mej ett bad. verkligen bra gjort av mej på 3 timmar - inte! om jag ska överleva lovet får jag allt ta och hitta några bra filmer som jag är på rätt mood för att se, och sen hitta på lite skojsiga saker. men det löser sej, det gör det alltid. jag har faktiskt inte tänkt nästan ett dugg på att det snart är lov, har liksom försökt att inte tänka så mycket på det. jag har en tendens att göra det, och då är jag helt totalt slutkörd när lovet väl kommer, och jag brukar bli sjuk under loven eftersom jag slappnar av då. men nu känner jag att jag nästan kommer att sakna skolan under lovet (inte själva skolan, utan egentligen är det ju mina vänner jag saknar). men det är självklart att det kommer att kännas bra med lov, det brukar det göra, även om jag oftast mår piss under lov (vilket är en konstig sak, man ska ju må som bäst under loven). sen är det ju bara några veckor i skolan och sen dags för nästa lov. så detta kommer att bli bra, det känner jag på mej :) nu ska jag äta lite mackor och sen är det sjukhuset och kustbevakarna som gäller, yeah! xD

feed the world

satt på bussen hem idag och bara tittade ut grnom fönstret. min blicka var helt avlägsen och om jag ska vara helt ärlig vet jag inte vad jag tänkte på. jag borde egentligen varit glad, eftersom jag precis innan skrev mvg på ett svenskprov (första mvg jag nånsin fått på ett prov om jag inte minns helt fel...). men jag kände ingen som helst glädje, och det gör jag fortfarande inte. kan ju vara för att jag har ett till prov imorn i geografi, men det spelar inte så stor roll för mej. jag ska försöka att plugga lite, men det är inte hela världen om det skiter sej, det brukar det göra. jag är liksom imun mot dåliga prov vid den här tiden. ikväll ska jag hitta på något roligt istället. jag och pappa ska titta på bandy, boltic möter finnspång ikväll, en match som blivit uppskjuten sen början av januari. ska bli riktigt roligt att få titta på bandy igen, även om jag gjorde det förra veckan också. det är alltid kul att titta på bandy. men ikväll är det tyvärr även en sorglig händelse som inträffar, det är sista avsnittet av fredsstyrkan, buhu! eftersom jag inte är hemma blir det, osm vanligt, video som gäller, vilket kan vara bra för då kan jag titta på det hur många gånger jag vill :) jag hoppas verkligen att det kommer en säsong till, det har, tro det eller ej, fått mej att tänka på ett nytt sätt nu när jag verkligen ser vad som händer där borta. prov och sånt verkar helt plötsligt inte så viktigt för mej när jag ser på det. inte för att prov brular vara speciellt viktigt för mej, men ändå. det hugger tag lite i mej och jag försöker varje gång förstå hur det är där nere, och hur bra det är att det finns frivilliga som åker ner dit och hjälper till och kämpar för freden i världen. feed the world!

i watched you slowly winding down for years

igår såg jag på sjukhuset, precis som vanligt, men igår var det ett avsntt som fick mej att tänka till lite extra. ett uppdrag som ambulansen fick var att åka och leta efter en person som hade tagit självmord. de hittade kroppen tillslut i någon sluttning, och det högg genast tag i mitt hjärta, vilket det gör varje gång jag hör det ordet. ambulansmannen, som heter janne, pratade med en mycket stillsam och medlidande ton om att det är svårt för honom att vara professionell när något sådant hänt. en annan läkare, vid namnen urban, fick också ett sådant fall ett avsnitt, och då stannade nästan min tid. jag tog in och kände igen mej i det fantastiska dem sa, som bland annat var hur det kommer sej att en människa kan må så dåligt att den till och med vill göra slut på sitt liv. jag vet hur det känns att inte ha någon som helst glädje kvar och jag vet hur mycket man verkligen kan hata sej själv. det kanske är svårt för andra att förstå det, och jag tror att många anser att dem inte vill dö, utan bara ha uppmärksamhet. jag tror att det är ett rop på hjälp, för ofta vet man inte hur man ska ta sej ur det mörka. men det är viktigt att komma ihåg att inte alla är så. ofta är det en person som inte vet vad glädje är och som inte lever sitt liv, utan någon annans. jag ska ge er ett boktips, den enda bok jag faktiskt läst mer än en gång, tror jag läst den hela 4 gånger. vingklippt ängel heter den boken. den handlar om en tjej som skadar sej själv i flera sammanhang, och som man får följa på olika behandlingshem. den boken hjälpte mej otroligt mycket under en lång tid och den fick mej att se mitt liv från ett annat perspektiv. författaren till den boken har nu kommit ut med en ny bok, känn pulsen slå, och den ska handla om vägen tillbaka. jag har själv inte läst den ännu, men jag måste verkligen köpa den. vägen tillbaka kan vara jävligt svår, men det kan också vara en positiv punkt i ens liv.

för mej var det både och.

none of us were angels, but you know i love you

har jag någonsin nämnt gör er hur mycket jag hatar söndagar. allt man tänker på är hur mycket morgondagen kommer att suga, och varför man överhuvud taget utsätter sig för sån ångest. men idag räddade hanna och levin mej :) mina räddande änglar. hanna drog med mej till stan på förmiddagen, jag köpte ett par skor som jag är nöjd över. sen drog vi hem till mej åt käkade och sen bar det iväg till ica för att köpa snacks. påväg tillbaka hem kom bussen, och ut från den skuttade levin fram, så vi tog en sväng förbi henne och sen åkte vi hem till mej och åt oss feta och tittade på OC, kan livet bli bättre? imorgon ska vi lämna in en lapp om vad vi vill ha fär individuella val i trean, och jag måste säga att det har blivit nåt fel på mej nu. jag valde idrott och bild i första hand. mamma sa att jag komemr att ångra mej om jag inte väljer musik, men då får jag göra det. jag har, ärligt talat, inte lärt mej att skit i musiken sen jag började i ettan, och jag är trött på att ha musik. jag måste välja något annat, som inte får mej att må piss, för det är faktiskt så att musiken i skolan får mej att må piss - tro det eller ej. jag har redan så mycket i mitt liv som kretsar kring musik och jag tycker helt enkelt det blir för mycket med det i skolan också. i plugget vill jag göra annat. jag tror att man ibland måste sakna det man älskar, annars glömmer man vad det är man verkligen brinner för. och så är det föe mej och musiken. jag klarar mej alldeles utmärkt av att bara sitta hemma och klinka på gitarren eller pianot, jag behöver inget mer. det behövde jag få sagt, för er som inte förstod varför jag vänt mitt liv upp och ner. det är mitt val, och endast mitt val, och som jag känner idag gör jag rätt.

lev livet varje minut

nu har jag kommit hem från en kväll ute med tjejerna:) det var görskoj, men nästa gång är det bowling åxå som gäller. vi såg utröstningen av melodifestivalen, och hela score jublade när carola och co åkte ut och att rongedal istället var de stora vinnarna! dem är superbra om ni frågar mej, och musikaliskt sett är den genier och mina förebilder! xD tack för det.

heja boltic

pappa ropade precis in mej till tv:n och sa att boltic är klara för slutspel - jaaaa! xD finally. äntligen börjar kampen om elitserien, som vi har väntat på dettta. mitt liv kan börja igen :)

njut av livet, det går inte i repris

idag har jag lekt med mina favoritbrudar levin och ida :) de är så roliga och gulliga, finns helt enkelt inga bättre! sen ska jag, tove, camilla och förmodligen ida till score och fira att tove fyllt vuxen - ska bli skitaskoj! :D ska snart gå och sminka klart mej, levin började med grunden men sen svek hon mej, buhu. jag orkar verkligen inte med skolan nu, har ingen som helst ork kvar och mina sista krafter tog slut för länge sedan. men, som vanligt, har jag hoppet kvar, och det sviker mej aldrig! som denna rubrik heter, njut av livet - det går inte i repris. precis så ska det vara, och precis så tänker jag leva mitt liv. fick den meningen på en kylskåpsmagnet av hanna i åttan tror jag det var. hon vet nog inte det, men den har betytt myclet för mej. jag kommer ihåg att jag hade den uppsatt i mitt skåp på högstadiet och nu har jag den bilden som bakgrund på min mobil. det är viktigt att påminna sig om såna saker, så man inte glömmer det, för det kan det vara lätt att göra om man går för fort fram.

the circle of life

nu var det ett tag sen jag skrev senast känner jag, dags för ny uppdatering. satt alldeles nyss och såg på lejonkungen, har lånat alla tre filmerna av camilla :) musiken i den filmen äger! xD var bara tvungen att få det sagt. har lovat att jag ska lägga upp en rolig dikt här, den björn gustafsson läste i pausen av melodifestivalen. vet inte om den stämmer helt, men ungeför i alla fall. enjoy it!

vad är kärlek

när det bubblar i kroppen som en kolsyrad dricka, när du fnissar som en liten flicka.
när man känner nåt man can't deny, when the eagles fly over mountain high.
när all oro är som bortblåst och försvunnen, när zimba återvänder i lejonkungen.
när man bara drar replik för att slippa krångla, min pappa är rik, vill du hångla?
om man spärrar upp sina ögon och tittar bak med huvet ut, då ser man galen ut.
det har egentligen inte hit att göra, det är bara en grej man kan göra.
när jag dansat med elin en sommarnatt lång, och vi satt på en parkbänk, jag var kär, hon drack rom.
när elin sa att jag var den vackraste som finns, såg in i mina ögon och kräktes på mina jeans.
våga styr som en kapten, våga fall som ett löv, våga chansa och se hur det går.
vad är fegt, vad är mod, what is love, baby don't hurt me, don't hurt me no more.
från en afton som doftar lite YMCA, tack göteborg ni är kärlek för mig.


congrat's

grattis tove! xD my frändo ;)

whatever happened

nu har jag kommit hem från bandyn. rktigt underhållande match om man ser det från boltics synvinkel. 22-2 mot katrineholm är inget dåligt resultat direkt. de visar gång på gång att de fortfarande har talangen och viljan kvar. nu är det bara att leverera. och det gör de. hade tänkt att se på fredsstyrkan som jag spelat in, men jag är alldeles för trött. så jag ska hoppa i säng nu, så jag är pigg imorgon. ska bli en bra dag imorgon, det har jag bestämt mej för. jag brukar ha en tendens att vara extra deppig på alla hjärtans dag, då alla har någon utom jag, men så känner jag inte just nu iaf. dessutom har jag inte ens tänkt på att den dagen infaller imorgon, jag ser det bara som en rolig grej att fira, om man vill, men mest tänker jag på att jag inte ska glömma att säga grattis till tove xD nej, nu väntar natten på mej. over and out.

hello sunshine

har nyss kommit hem från plugget. hade prov i svenska sista timmen, och jag tror jag klarade det. svarade på alla frågor på g-delen. men jag hade missat att plugga på mer än instuderingsfrågorna, så jag ska få göra del 2 nästa vecka, gött! det lönar sig att plugga ibland. och sen så hade min sångpedagog ringt och ställt in lektionen jag skulle ha idag. sjunger i vanligt fall på måndagar, men hon har vart borta mycket så jag skulle ha det idag bara den här veckan. men det sket sig ju det med. då får jag desto mer tid på mej att slappa, se på OC och sedan gå på bandy, jippie! det var sååå längesen och jag har verkligen saknat det. nu väntar det god mat som pappa fixar (världens bästa kock enligt mej). känns så skönt att nte ha något att plugga på just nu som det är panik över. och imorgon är det alla hjärtans dag, och då fyller min älskade tove 18 år, grattis tove! xD sen är det hockey med camilla och tove som gäller, det blir kul det :) men, osm sagt, nu väntar OC på mej, och jag kan knappt hålla mej för skratt när jag tänker på det. det är såna är dagar som man längtar efter! xD

nothing's gonna stop me now


igår såg jag på en ny dokumentärserie på svt som heter klass 9a.
den handlar om en klass där många inte är godkända och skolan är en av landets 10 sämsta.
de gamla lärarna sparkas, och nya tillkommer.
de nya lärarna har fått priser och blivit nominerade av sina rektorer, och de kommer från hela landet.
de ska, på en termin, göra denna klass till en av landets tre bästa klasser.
jag tyckte att serien var jättebra, och jag kände igen mej på flera punkter.
men det var också jobbigt att se den, eftersom det påminde mej om min högstadietid,
som jag hela tiden försöker att glömma.


jag är en skiva med hack i. jag gör mitt bästa för att limma ihop hackorna, men så fort jag lagat ett hack kommer det ett nytt igen.
jag kommer nog alltid att vara repig. det gäller bara att lära sig att leva med det.
det är det som är det svåra.


mm, what you say?

ja, då var det gast igen för ännu ett blogginlägg. har inte hänt ett dugg typ i mitt liv sen jag skrev sist. ska ha prov i svenska imorn, IG, here i come! nerå, jag ska faktiskt försöka att få G för en gångs skull, och jag har faktiskt pluggat. tro det eller ej. sen har jag en inlämning som skulle varit inne förra veckan, men jag har inte orkat göra den, så jag lämnar nog in den nästa vecka eller nåt. ett bra förstaintryck på nya läraren. sen ska jag, camilla och tove på hockey på torsdag, tove fyller 18 år då, congrats :) sen ska vi tre ut till score på lördag, jippie! missar tyvärr melodifestivalen, den deltävlingen jag absolut ville se, men jag har ju lovat mej själv att inte bli allt för galen, och sen så finns det ju faktiskt en uppfinning som kallas video. så jag orde överleva. men vi måste fixa lite dricka, eftersom det är så jävla dyrt att dricka inne på pubar nu för tden. så vi känar ju lite på om vi dricker lite innan, då blir det roligare också! så om det finns någon snäll människa där ute, som vill hjälpa till, let me know. och nu syftar jag i första hand till min otroligt snälla syster, som är den bästa man kan ha! och sen vet jag att hon har några snälla vänner ;) nu ska jag överraska mej själv och plugga lite, och kanske (i bästa fall) börja fundera på inlämningen. men jag kan inget lova.


what the hell is going on

idag har vait en väldigt underlig dag. jag som alltid brukar uppdatera den här bloggen, men jag har ärligt talat inte haft kraften att göra det. jag hatar själv folk som inte uppdaterar, så jag lovar att bättra mej på den punkten. men jag har varit så upptagen av att göra ingenting. det har varit en sån där dag då man bara funderar och funderar. men det tycks mej inte spela någon roll hur mycket jag tänker, jag kommer inte fram till något ändå. jag tror jag bara behöver slappna av, ordentligt, och tänka positivt. jag är expert på att alltid tänka negativt, men jag tycker att jag blivit bättre och bättre på att tänka positivt. visst, ibland suger livet, men det gör det för alla. livet är inte nån dans på rosor inte, det kan jag lova. men det gäller att hitta glädjen i tillvaron och ta reda på den. det går inte att gå runt och tänka negativt hela tiden, för då äts man upp från insidan. man måste hålla hoppet vid liv, för det sägs att hoppet är det sista som överger människan, och det är jag ett levande bevis på.

i just wanted to escape

söndag. jag hatar söndagar. man kan aldrig riktigt slappna av, för man vet att det är skola imorgon, men samtidigt är det ju kul att träffa alla kompisar igen :) musiken i skolan är inställd imorn, så jag börjar 12.20, gött! måste sätta mej och börjar plugga sen, har två prov den här veckan. sen har jag en uppgift jag måste lämna in också, men orka orka. sitter hellre framför OC hela dagen, men jag har upptäckt att jag tröttnar ganska fort, så jag brukar ta en liten paus emellan, då njuter jag mer :) ska faktiskt titta på det nu, för att slippa tänka på allt som jag ska göra, det är mitt sätt att fly verkligheten.


deltävling 1

ja, då var det över. inledningen sög, om ni frågar mej. nån konstig kidnappning av kristian luuk som bara tog upp onödig tid. låtarna var helt okej, men det var en katastrof att christer sjögren gick vidare till final, jag fattar noll. amy diamond hade ju i alla fall en okej låt, men inte christer sjögren. poodles feat. etype borde gått vidare. konstigt också att inte velvet kom längre. men det var kul med en ballad framförd av sussie tapper. sitter i denna stund och lyssnar på p4 där de sänder direkt från skandinavium, och intervjuar artisterna och spelar även lite gamla godingar, alldeles nyss give me your love, av fame. det som jag tyckte var roligast var björn gustafsson. satt och gapskrattade hela tiden, och han bjöd verkligen på sig själv. har haft svårt för han förut när han varit med i parlamentet, men nu bevisade han motsatsen. mer av honom, tack! pausunderhållningen var som vanligt urtrist, så det passade alldeles utmärkt för ett toabesök. men, om jag ska sammanfatta det hela, så var det helt okej. inte jättedåligt, men inte jättebra. okej.

i am the winner

har precis avslutat två omgångar av melodifestivalspelet som jag fick i julklapp. jag vann första omgången, och såklart ville syrran ha revansch, men gissa vem som vann andra gången också?! det finns helt enkelt bara en vinnare och det är jag xD har suttit och letat efter alla eurovison och melodifestivals skivor vi har här hemma, men jag har inte hunnit lyssna igenom alla än, men det är en dag imorgon också. lärde mej sen även alla länder som vunnit eurovision sedan 1999, fråga mej inte varför, kul bara antar jag. :) nu går jag i ide till klockan 22, uppdatering kommer senare ikväll, håll ut! xD

livet är en schlager!

på ett sätt älskar jag helger och på ett sätt hatar jag dem. det jobbiga är att jag bara sitter och latar mej och inte tar tag i saker som ska göras. idag gick jag upp vid 11, och sen har jag inte gjort nåt förrens nu. har tittat på OC, städat och spelat gitarr. jag orkade inte ens sätta på mej kläder förrens vid 2 typ. inte bra, inte bra. måste plugga sen åxå, för jag har prov på onsdag, sug. men inte ens det har jag ork till. orkar egentligen bara sitta och inte göra nada. men jag ska försöka plugga lite, och hoppa in i duschen. för ikväll är det ju ddet som jag längtat efter i ett år nu, melodifestivalen. jag förstår om ni tycker jag är en aning knäpp, men tyck gärna det, det kanske jag är. men jag står för att jag gillar det, och att det är en del av mitt liv. jag tänker inte ändra på mej bara för att det är töntigt. det kanske bor en tönt i mej i så fall. melodifestivalen, om nåt, får mej att bli glad och får mej att glömma jobbiga saker. och, som ett plus, är det bra musik, ibland i alla fall. men i år har jag lovat mej själv att inte bli alltför galen, som jag blev förra året. förr har jag alltid tyckt att den svenska melodifestivalen varit bättre än utländska, men jag tror jag kanske har ändrat mej på den punkten. förra året lärde jag mej sångerna, och jag kunde HELA vinnarlåten utantill (på serbiska). satt även och lyssnade på ALLA bidragen och gav poäng och skrev korta omdömen till varje låt. så jag ska försöka att ta det lite lugnare i år, men jag kan inget lova. livet är en schlager, helt enkelt! (som för övrigt är min favoritfilm) xD

nyckeln till friheten


har suttit och tänkt och drömt mej bort nu i några timmar, och jag har kommit fram till att
jag ser folk överallt som har någon vid sin sida, någon att dela medgång och motgång med.
jag önskar att jag också hade någon som uppskattade mej och som man kunde uppskatta själv.
jag tror att jag har svårt att lämna ut mej själv, och inte veta om man får något i gengäld.
jag är så rädd för att bli sårad och ledsen, för jag vet inte om jag orkar ta mej ur det då.
men samtidigt vill jag inte gå runt som jag gör i hela mitt liv, jag vill ju leva och ha roligt.
men det är svårt det där. jag måste vänja mej vid att öppna upp mitt inre och släppa nån inpå livet,
för det är först då som jag kan visa vem jag egentligen är. men nyckeln till mitt hjärta är svår att ta tag på,
man måste gräva djupt, och det kan sätta djupa spår. men när väl nyckeln är funnen kan jag börja leva igen.

i'm a broken record

jag har inget vettigt att skriva för tillfället, så jag tänkte ge er en personlig lista på mina absoluta favoritlåtar, de som betytt allra mest för mej :)

1. it's not easy - five for fighting (kanske en aning förväntat)
2. fix you - coldplay
3. i wish i was an angel - martin olsen
4. maybe i'm amazed - jem
5. the sea and the rhythm - iron and wine
6. hallelujah - jeff buckley
7. everybody's changing - keane
8. wherever you will go - the calling
9. hide and seek - imogen heap
10. speeding cars - imogen heap

alla dessa låtar har betytt och betyder fortfarande oerhört mycket för mej. av dessa 10 låtar har 6 varit med i OC :)

looking out for number one

satte mej igår kväll och tittade klart på säsong 4 av OC :) ska nog se på säsong 3 i helgen. när tredje och speciellt fjärde säsongen började på tv tyckte jag att de var dåliga, inte alls samma stil som de tidigare säsongerna. jag gillar dramatiken och sorgen, och den hade försvunnit och det hade blivit mer skämt och roligheter. men nu, när jag sett fjärde säsongen igen, tycker jag att den är bra den med. visst, första säsongerna är bättre, men det är fortfarande OC. OC är, och förblir, vad den alltid varit - världens bästa serie! xD och varje gång jag tittar blir jag på bra humör, och jag glömmer allt hemsk som hänt. musiken, som är superbra, får mej att drömma mej bort till en annan värld. jag glömmer både tid och rum, och om man tittar lite närmre ser man att jag ler :) jag ler hela serien igenom, och det måste jag tacka OC för. inget annat kan få mej att må så bra :)


when you're too in love to let it go

har precis tittat på ett avsnitt av kustbevakarna på kanal 5. det är ett av mina absoluta favoritprogram, speciellt när två personer som heter johan och nisse är med, de är riktigt roliga :) ett annat program som är bra är sjukhuset på tv3. det är intressant att följa alla de personer som jobbar där och man får träffa patienter som är både svårt och lite skadade. när jag ser dem här programmen försvinner jag på nåt underligt sätt in i deras värld och glömmer bort mina egna problem och tankar, vilket kan vara väldigt skönt ibland. det kan verka konstigt, men tv har en väldigt stor roll i mitt liv. och trots vad lärare säger så lär man sej väldigt mycket av att titta på tv. men det är klart, man ska ju inte titta för mycket heller. det gäller att hitta balansen. jag försöker att inte följa allt för många program, utan bara de allra, allra bästa. men vissa serier, som OC, går helt enkelt inte att hitta en balans emellan. det är alldeles för bra. satt förut och tittade på säsong 4, har bara ett program kvar. sen är det säsong 2 och 3 som gäller igen, innan jag ser alla i sträck :) men, vad gör man inte för det man älskar?

baby, won't you help me understand

idag satt jag på bussen påväg hem och lyssnde på musik som jag ofta lyssnade på i högstadiet. då var de här låtarna en hjälp när jag ville bort från den kaotiska värld jag levde i och som jag inte ville vara kvar i. varje gång jag sätter på låtarna så kommer alla känslor rusande tillbaka mot mej. nu vet jag vad jag ska göra för att hålla borta de förbjudna tankarna, men då visste jag inte det. det är väldigt jobbigt att inte veta när jag blir av med tankarna och känslorna som faktiskt dyker upp ibland. när livet känns helt jävla meningslöst eller när jag bara fått nog av allt som händer. men de här låtarna får mej att försöka glömma det som varit, och blicka framåt. jag kan inte gå runt längre och fundera på vad som kunde ha hänt och varför det blev som det blev. för om jag gör det kommer jag bara att hitta tillbaka dit jag inte vill. jag har ju så mycket positivt i mitt liv, som är värt att ta vara på. jag tror, helt seriöst, att de här låtarna har förändrat mitt liv.


full of broken thoughts, i cannot repair

idag är det torsdag, men det känns faktiskt inte som det. brukar vara jätteglad på torsdagar, eftersom efter torsdag kommer fredag. men så känner jag inte idag. det känns bara allmänt konstigt. men jag vet att jag kommer på andra tankar när jag är i skolan, för alla underbara människor är där då. men här, här är det tomt. det är bara jag och mina tankar.

goodbye, goodbye, goodbye my old friend

såg alldeles nyss på fredsstyrkan på tv4, och kände att jag ville skriva ett inlägg om den serien. i början hade jag väldigt svårt att förstå varför någon åker till ett land som afghanistan, när vi har det så bra här i sverige. jag förstod inte riktigt varför någon människa utsätter sig för sån fara och med risk för sitt eget liv är villiga att hjälpa för att skapa fred i världen. nu, efter några program, börjar jag verkligen förstå varför dessa soldater gör det de gör och
att det verkligen behövs där nere. det är en mycket gripande och bra berättelse som faktiskt visar hur det är att leva som dem gör där nere. men det som imponerar mej mest är inte att de åker dit, utan att de gör det med glädje. hela tiden är de glada och skojar med varandra. men, det är klart, det behövs väl för att inte tappa orken och för att få annat att tänka på om så för en liten stund. så, för er som inte sett det, se det! det ger perspektiv på det hela. och när livet känns förjävligt händer det nu att jag tänker på de stackars barnen som bor där nere, och på alla de svenskar och andra nationaliteter som sätter sina liv som insats för att skapa fred, och de gör världen till en tryggare plats att leva på. jag är stoltöver att få vara svensk medborgare i denna minut.

someday you will find me

nu har jag finally kommit hem från skolan, slutade egentligen halv 3, men jag och maria satt kvar och jobbade på ett arbete som ska vara inlämnat imorgon. nu för tillfället har jag nada att plugga på, men ändå sitter och här och känner mej nere. jag tänker alltid att den dagen då jag inte har några läxor ska jag sätta mej och göra sånt som gör mej glad, som att se på OC. men nu, när jag inte har läxor, känner jag bara att jag inte har nån lust eller ork till det, jag är helt slutkörd. vet faktiskt inte varför, jag bara är det. kan ju iof ha och göra med att jag varit sjuk, men ändå. det känns konstigt bara på något sätt. jag längtar inte ens till helgen och känner mej inte ens lite glad just nu. men jag tror att det kommer så småningom. mina vänner i skolan och här hemma har en tendens att få mej att må bättre, så jag får väl försöka att htta på något roligt tills jag ser dem. tror faktiskt jag ska sätta mej framför OC även om jag inte känner för det just nu, OC brukar alltid få mej på bra humör :)

if life was a song, would you sing it, would you sing it with me?

bestämde mej igår för att gå till skolan idag, har bara 2 lektioner så jag borde överleva. det är så konstigt med mej ibland,för när jag väl är i skolan så vill jag vara hemma och sova och då vill jag inget hellre än att bli sjuk. men sen när jag väl är sjuk, då vill jag tillbaka till skolan. det är jättekonstigt. men jag tror det är för att jag saknar mina vänner :) och ikväll så är det bandy, vilket jag inte varit på på görlänge känns det, men nu är jag ju förkyld, så jag får inte gå - buhu! det är en viktig match dem spelar om, men jag får väl bänka mej vid text-tv eller nåt istället. nu har jag äntligen fått sovit ut lite också, vaknade i och för sig vid halv 7, men jag lyckades somna om så jag steg upp när klockan ringde vid 8. inte illa det för att vara jag. kommer väl vara helt utslagen nu till helgen, lär väl sova länge. men det gör mej inget dedt, tror faktiskt inte jag har något att plugga till då, så det blir härligt det :) och på lördag börjar melodifestivalen, och för er som inte vet så börjar mitt liv då. så på lördag klockan 20.00 stänger jag av mobilen och drar ur telefonsladden - nu är det schlager som gäller! xD


it's a beautiful morning

idag hade jag ju planerat att sova lite längre än vad jag gjorde. det jobbiga med mej är att jag alltid vaknar så tidigt, och närr jag väl vaknat är det nästintill omöjligt att somna om. och om man dessutom ligger och nyser, hostar och snörvlar är det inte så stor idé att ligga kvar i sängen. så jag gick upp halv 8 i morse. men det var faktiskt skänt att få stiga upp ockå. har bestämt mej för att plugga lite nu på förmiddagen så jag kan slappa och titta på film resten av dagen. har precis gjort klart en franskläxa som jag skulle lämnat in för några veckor sedan, men bättre sent än aldrig. ska sätta mej snart och göra en uppgift i textkommunikationen som ska vara inlämnad imorgon. lycka till säger jag bara! men måste ändå säga att jag gjorde rätt beslut som stannade hemma idag, känner mej om möjligt ännu sämre än igår. men några filmer och lite snacks kan säkert få mej på bättre tankar.

tears come streaming down your face

nu har jag bestämt mej för att stanna hemma även imorgon, lika bra att få sova ut och ta det lite lugnt. fast jag kan nästan lova att jag kommer att vakna tidigt och stga upp, lika trött som vanligt. men då slipper jag skolan i alla fall.
ska strax bänka mej med tjockt täcke framför världens kanske bästa serie; cityakuten. har följt den serien sen många år tillbaka, och varje måndag längtar jag till kvällen, då ett nytt avsnitt visas. det är den enda serien som jag grinar till, och fråga mej inte varför. det bara är så. fast, det är klart, fin musik hjälper ju till på sitt sätt det med. men det är verkligen nånting som jag kan drömma bort till och tänka att allt ordnar sej. för det gör det.

when you feel so tired, but you can't sleep

idag är ingen bra dag - jag är sjuk. har vart förkyld sen fredags, och jag hade tänkt genomlida dagen, men jag orkade inte. så jag drog hem från skolan och tur var nog det. åt lite mat när jag kom hem, och sen gick jag och la mej, riktigt härlgt :) syrran övertalade mej att lyssna på svingelskogen på band, och det hjälpte - jag somnade nästan på en gång. har dessvärre svenskaprov imorn som jag inte börjat träna på än, men jag får se om ja sover nåt i natt, så jag orkar pallra mej till skolan imorn. annars tänker jag ligga under täcket hela dan imorn. tror faktiskt jag ska chocka mej själv och gå och plugga lite, även om det är extremt tråkigt. men om jag lyckas kanske jag belönar mej själv med lite glass efteråt :)


sometimes you can't make it on your own


En gammal man går på en strand där sjöstjärnorna spolas upp varje dag.
De bara ligger där. Varje dag går den här gamle mannen och slänger tillbaka sjöstjärnorna.
Längre ut på stranden sitter ett yngre par som är förälskade.
Killen ska vara på styvalinan och vara tuff inför tjejen.
Han säger, när den gamle mannen kommer närmare att;
"Fattar du inte vad du gör? Det är ju helt meningslöst.
Det spelar ingen roll om du kastar tillbaka dem. Imorgon kommer det ju nya".
Den gamle mannen tar upp en sjärna. Kastar den i vattnet och säger;
"Men för den stjärnan kanske det betydde något iallafall".


blood and tears - they were here first


nu har jag äntligen skaffat en blogg, som jag har funderat på ett tag nu, men jag har aldrig orkat ta tag i det. men nu är jag igång :)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0